Новогодишни салюти на косъм да свалят 4 самолета

Стрелба във въздуха от радост е обичайна практика в Ливан

Новогодишни салюти на косъм да свалят 4 самолета | StandartNews.com

Най-малко четири пътнически самолета на ливанската авиокомпания Мидъл ийст еърлайнс /МЕА/ бяха повредени в резултат на оръжейни салюти през новогодишната нощ, съобщи телевизия Скай нюз - Арабия, цитирана от ТАСС.

Според източник от администрацията на компанията след извършване на технически оглед специалистите са разрешили използването на само един самолет. При останалите са установени повреди в обшивката на корпуса и се нуждаят от ремонт.

Със стрелба във въздуха жителите на южните предградия на Бейрут, близо до международното летище "Рафик Харири", изразяваха радостта си от настъпването на Новата година. По-рано вчера началникът на силите за вътрешна сигурност на Ливан бригаден генерал Имад Осман заяви, че жандармерията е изпълнила поставената й задача по защита на населението на столицата и други градове от оръжейни салюти в новогодишната нощ.

"В резултат на предприетите от властите превантивни мерки успяхме да предотвратим случаи на простреляни граждани, както често се случваше по време на безразборните стрелби предишните години", отбеляза генералът. Той уточни, че силите на реда са задържали десетки нарушители на забраната за оръжейни салюти.

При все това, както съобщи ливанската осведомителна агенция, сирийка в бежанския лагер в град Баалбек починала, след като била улучена в главата от заблуден куршум, предаде Асошиейтед прес.

Стрелба с пистолети и автомати във въздуха е нещо обичайно в някои части на Ливан по време на сватби, погребения, речи на политически лидери и дори вземането на изпит от студент, отбелязва агенцията.

През септември известният ливански футболист Мохамед Атуи, на 33 години, почина, близо месец след като беше прострелян в главата от заблуден куршум, изстрелян от присъстващи на погребение на една от жертвите на огромната експлозия на пристанището на Бейрут това лято, пише Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай