Нов удар по Газа, стотици загинали

Нанесен е срещу училище и болница

Нов удар по Газа, стотици загинали | StandartNews.com

Най-малко 500 души може да са били убити при израелски удар срещу болница в центъра на град Газа. Това казва Палестинското Министерство на здравеопазването,съобщи Си Ен Ен.

"Ново военно престъпление, извършено от окупацията при бомбардирането на болница Ал-Ахли Араби в центъра на град Газа", заявиха от "Хамас".

Според местните медии Израел е атакувал болницата, която е била пълна с хиляди разселени цивилни, търсещи убежище, след като домовете им са били разрушени в сблъсъците между Хамас и израелските сили.

Преди това Агенцията на ООН, работеща за палестинските бежанци (UNRWA), обяви, че най-малко шестима души са загубили живота си при израелски въздушен удар, насочен към училище, управлявано от ООН в бежанския лагер Ал-Магази, разположен в централната част на Газа.

Си Ен Ен помоли IDF за коментар относно твърденията от "Хамас". 

Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари каза във вторник, че докладваното въздушно нападение срещу болницата в Газа в момента е "в процес на преглед" и че няма подробности за атаката.

"Има много въздушни удари, много неуспешни ракети и много фалшиви доклади от "Хамас", цитира The Times of Israel думите на говорителя.

Преди това палестинското министерство на здравеопазването потвърди, че най-малко 500 души са били убити при бомбения атентат в болница Ал Ахли Араб в централната част на град Газа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай