Никита Михалков захапа Депардийо

Никита Михалков захапа Депардийо | StandartNews.com

Никита Михалков направи скандално изявление по отношение на своя колега Жерар Депардийо. Случката стана на пресконференция по време на Московския кинофестивал, открит преди дни, на който прочутият руски режисьор е председател.

"Нямам намерение да снимам Депардийо в свой филм. Като начало съм твърде скептичен за руското му гражданство. Първо бих искал да знам защо го направи. Ако е заради данъците - нека просто го каже. Както например направи моят френски продуцент Мишел Сейду. "Родината ми е там, където данъците са по-ниски", каза той. Това е честна позиция. Пристигаш тук, защото животът в твоята държава не те устройва - добре. Особено ако си избрал моята страна. Но ако всичко това са просто някакви рекламни фойерверки, е опасна игра. В Русия те твърде бързо отшумяват и след време ситуацията става комична, което е неприятно за всички, които ценят този актьор", казва режисьорът на "Изпепелени от слънцето". Вероятно Михалков има предвид и факта, че само преди седмица Депардийо поиска и алжирски паспорт - седми по ред за него.

Вчера пък стана ясно, че френската звезда остава без шофьорска книжка за шест месеца. Той бе осъден да плати и глоба от 4000 евро за шофиране в нетрезво състояние. Миналия ноември Депардийо бе хванат в Париж да кара скутера си пийнал. Пробата му отчете 1,8 промила алкохол в кръвта. За подобно провинение максималното наказание е глоба 4500 евро и затвор от две години.

Актьорът не се яви пред съда, тъй като снима нов филм в Чечня. Досега процесът неведнъж се отлагаше по искане на адвокатите му с обяснението, че Жерард не може да остави снимките в една или друга държава по света. Това обаче не попречи на съдиите да му лепнат присъдата и да му вземат книжката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай