Невиждана активност, тежка битка за Белия дом

Близки резултати и непредвидим изход на изборите в Съединените щати.

Невиждана активност, тежка битка за Белия дом | StandartNews.com

Близки резултати и непредвидим изход на изборите в Съединените щати. Невиждана от повече от век избирателна активност! Милиони американци застанаха пред избирателните секции, за да гласуват за своя фаворит.

Разликите са минимални. Броенето на бюлетините и гласовете по пощата може да отнеме дни. Джо Байдън пръв обяви, че смята себе си за победител. А Доналд Тръмп контрира, че има опити да му откраднат изборите и поиска гласуването да бъде спряно.

В 8 щата все още не е приключило преброяването. Ако Тръмп води в поне 6 от тях, той отново ще стане президент. Очаква се какво ще се случи в последните часове на броене. Във Вашингтон около 12 часа българско време обстановката бе спокойно, протести и напрежение по-рано през деня.

На тези избори е регистрирана най-високата избирателна активност за повече от век и заради това броенето в някои щати няма да приключи в изборната нощ. Общо 230 милиона американци имат право да изберат кой да управлява страната в следващите четири години.

Погледите са насочени и към резултатите от Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган – това е така наречената "синя стена", съборена от Тръмп през 2016 г. Въпросът е дали Байдън е успял да я изгради отново и с това да върне Белия дом на демократите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай