Преди ареста. Първи думи на Навални в Москва

Остава од стража до решение на съда

Преди ареста. Първи думи на Навални в Москва | StandartNews.com

"Опитаха се да ме уплашат. Делата срещу мен са скалъпени. Нямам от какво да се страхувам. Призовавам ви и вие да не се страхувате". Това бяха първите думи на руския опозиционер № 1 Алексей  Навални на родна земя. Той се завърна в Москва, но бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" , когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

ВИЖ ОЩЕ: Навални кацна на друго летище, задържаха го

"Това е най-хубавият ми ден за последните пет месеца. Много съм щастлив, че си дойдох. Сега ще изляза и ще се прибера вкъщи. Не само истината е на моя страна, но и съдът", каза още той и се извини на спътниците си за причинените перипетии.

Пред репортери в самолета той каза, че не се страхува от арест при пристигането си в Москва. "Да ме арестуват? Това е невъзможно, аз съм невинен човек", каза Навални."Чувствам се гражданин на Русия, който има пълното право да се върне у дома. Това е най-добрият момент за последните пет месеца", каза той пред репортери, купили места в същия самолет, отвеждащ го обратно в Москва. Чувствам се чудесно. Най-накрая се връщам в родния си град", допълни той.

Руските служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални още при пристигането му в Русия. И направиха точно това.

Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условната си присъда, издадена през 2014 година. През последните месеци Навални беше на лечение в Германияь където се лекуваше след отравяне.

Навални "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай