Над 70 души са убити при безразборна стрелба в Афганистан

Агенцията посочва, че броят на жертвите може да се увеличи

Над 70 души са убити при безразборна стрелба в Афганистан | StandartNews.com

Броят на хората, убити или ранени в Афганистан по време на безразборна масова стрелба, открита в петък от екстремисти от радикалното движение на талибаните, след съобщения за превземането на провинция Панджшир, надхвърлиха 70, съобщи афганистанската агенция Khaama Press в събота.

От информацията става ясно, че болницата за спешна помощ в Кабул е потвърдила, че загинали и 40 ранени са доставени там в нощта на 4 септември, предава Агенция Фокус. Според съобщенията, в град Джалалабад в източната част на страната са били убити или ранени 17 души в резултат на стрелбата в петък вечерта. Агенцията посочва, че броят на жертвите може да се увеличи, тъй като се очаква и информацията, идваща от други градове.

Съгласно информации на афганистанските медии от петък вечерта, бойци на талибаните, са заявили ,че са завзели напълно властта в страната, след което е започнала безразборна стрелба в Кабул и други градове, като по този начин радикалните ислямисти са отпразнувалия пълното завземане на провинция Панджшир, както е било обявено. Представители на националната съпротива в региона вече отрекоха информацията за установяването на пълен контрол върху провинцията от талибаните.

На свой ред представителят на талибаните Забихула Муджахид на страницата си в „Туитър“ призова бойците от движението да спрат да стрелят в Кабул, тъй като това може да навреди на местното население.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай