Медведев попари Румъния за съкровището

Остра реакция от зам.-председателя на Съвета за сигурност на Русия

Медведев попари Румъния за съкровището | StandartNews.com

Румъния няма да получи нищо от Русия. Това написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в руската социална мрежа "ВКонтакте".

Европарламентът с историческо решение за Румъния

Коментарът на бившия руски президент идва ден, след като Европейският парламент прие резолюция, с която призова Москва да върне изцяло държавното съкровище на Румъния, което е присвоила незаконно по време на Първата световна война, съобщават румънските медии.

„Дори не знам как да отговоря на такава дързост. Нямам какво да кажа на руски, мога само да ги пратя... Румънците, както знаете, не са нация, а начин на живот", написа Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

В публикацията си в социалната мрежа той отбелязва още, че Европейският съюз е откраднал 300 милиарда долара руски активи и сега изисква връщането на "злататцето" на Румъния. Дмитрий Медведев нарича европейските лидери "идиоти, слаби и нищожества". Той повтаря руската версия за съкровището и казва, че всъщност Румъния няма какво да получи, тъй като Москва никога не е искала репарации за действията на Букурещ в Русия по време на Втората световна война, пише БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай