Лоши новини за Путин, съобщи ги Великобритания

Малко вероятно е Русия да постигне големи успехи на бойното поле

Лоши новини за Путин, съобщи ги Великобритания | StandartNews.com

Русия губи подкрепата на своя народ и е малко вероятно войските ѝ да постигнат големи успехи на бойното поле през следващите няколко месеца. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Съгласно последните проучвания руската обществена подкрепа за "специалната военна операция" намалява значително, предаде news.bg.

Независима руска медия поиска достъп до данни, събрани от Федералната служба за защита на Русия за вътрешна употреба. Те показват, че 55% от руснаците подкрепят мирните преговори с Украйна, а едва 25% твърдят, че са "за" продължаването на конфликта. Тези резултати са в съответствие с отделно проучване от октомври 2022 г., според което 57% от респондентите подкрепят преговорите. За сравнение, през април около 80% от руснаците декларираха, че подкрепят военната операция.

Въпреки усилията на руските власти да наложат всеобхватен контрол върху информационната среда, конфликтът става все по-осезаем за много руснаци след "частичната мобилизация" през септември 2022 г., отбелязват от британското разузнаване.

В доклада се посочва, че е малко вероятно Русия да постигне големи успехи на бойното поле през следващите няколко месеца и поддържането дори на мълчаливото одобрение на войната сред населението вероятно ще бъде все по-трудно за Кремъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай