Ливанците посрещнаха Папа Бенедикт XVI с протести

Ливанците посрещнаха Папа Бенедикт XVI с протести  | StandartNews.com

Бейрут. Папа Бенедикт XVI пристигна в Ливан на тридневно посещение. Целта на визитата е да отправи послание за съвместно съжителство между християни и мюсюлмани в район, разтърсен от войната в Сирия и засилването на ислямизма. Ливанците обаче посрещнаха главата на римокатолическата църква с протести.

Папата се появи усмихнат и развълнуван след слизането си от самолета на международното летище в Бейрут. Той беше посрещнат от ливанските ръководители, сред които президентът Мишел Слейман, единственият президент християнин на арабска страна, както и от многобройни висши духовници и дипломати. Камбаните на църквите в цялата страна започнаха да бият в чест на главата на Римокатолическата църква, който беше поздравен и с 21 топовни салюта. Той произнесе на летището първата от планираните седем речи по време на първата си визита в малката средиземноморска страна.

В Триполи обаче разгневени мюсюлмани са протестирали срещу визитата на Папа Бенедикт XVI в Ливан. Те са подпалили ресторант от американска верига за бързо хранене. Един човек е загинал, а двама са били ранени. причината за недоволството им отново е скандалният филм срещу Мохамед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай