Кулеба с призив към ЕС, разкри клопката на Путин

Ако сега Русия усети слабост, последиците ще бъдат много по-лоши, отколкото виждаме в момента, каза той

Кулеба с призив към ЕС, разкри клопката на Путин | StandartNews.com

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес колегите си от Европейския съюз да не отстъпват пред Владимир Путин по въпроса за санкциите срещу Русия, предаде Франс прес, цитира БТА.

"Истинската цел на Путин е обедняването на Европа. Той иска да обърне общественото мнение срещу управляващите правителства с надеждата да ги замени с радикални сили, които ще бъдат по-благосклонни към Русия", предупреди Кулеба в обръщение към европейските си колеги, които се събраха в Брюксел.

Унгарският премиер Виктор Орбан разкритикува в петък наложените от ЕС на Русия санкции. Той ги нарече "грешка" и каза, че санкциите "не са постигнали целта си" и задушават европейската икономика.

"Планът на Путин не е само да разруши моята страна, а да потопи цяла Европа в криза. Вече можете да видите как той използва и най-малката зависимост на Европа от Русия, за да постигне целите си", каза украинският външен министър.

"Ако сега Русия усети слабост, последиците ще бъдат много по-лоши, отколкото виждаме в момента", посочи Кулеба.

"Да отстъпим и да се подчиним на неговите искания няма да проработи, това никога няма да проработи. Това е клопка", предупреди министърът.

"Сигурен съм, че през следващите седмици други гласове, близки до Кремъл, ще подстрекават общественото мнение да се даде на Путин това, което иска, така че той да остави Европа на мира", допълни Кулеба.

В Брюксел европейските външни министри се обявиха днес за продължаване на подкрепата за Украйна с икономически, политически и военни средства.

Министрите се запознаха с новите санкционни мерки, представени в петък от Европейската комисия, сред които ембарго върху покупката на руско злато.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай