Кралски биограф с уникално изявление за Даяна

Посочва какво човешко същество е била тя

Кралски биограф с уникално изявление за Даяна | StandartNews.com

Покойната британска принцеса Даяна беше може би най-известното лице на планетата, заедно с кралица Елизабет, сподели кралския биограф Андрю Мортън, говорейки пред Ройтерс преди 25-ата годишнина от смъртта на принцесата на 31 август 1997 г., предаде NOVA.

Даяна беше хвърлена под светлините на прожекторите през 1981г., когато 20-годишната жена се омъжи за най-големия син на кралица Елизабет II и наследник на трона, принц Чарлз.

Те имат двама сина, Уилям и Хари, преди да се разделят през 1992 г. и да се разведат през 1996 г.

„Даяна влезе в семейство, където в крайна сметка се омъжи за някой, който обичаше друга. Това беше основната трагедия“, казва Мортън.

Подробности от живота на Даяна са описани в неговата биографична книга от 1992 г. „Даяна: Нейната истинска история“.

Днес Чарлз е женен за Камила и Елизабет казва, че иска Камила да бъде наречена кралица-консорт, когато той стане крал, показвайки мястото на Даяна в сърцето на кралското семейство, след като веднъж беше приета като аутсайдер.

Даяна беше на 36 години, когато загина в автомобилна катастрофа в Париж заедно с Доди ал-Файед, с когото според съобщенията е имала романтична връзка.

„Даяна все още има влияние“, каза Мортън. „Хората все още са заинтригувани от тази жена... тя имаше привлекателност, която надхвърляше нейния кралски псевдоним. Беше необикновено човешко същество“, допълва той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай