Кошмарни разкрития за нападателя в Капитолия

Ноа Грийн е играч от НФЛ

Кошмарни разкрития за нападателя в Капитолия | StandartNews.com

Един полицай загина, а втори е ранен, след като автомобил се вряза в барикадата пред американския Конгрес. Органите на реда откриха огън, при което заподозреният за нападението загина.

"Управлението на Сатаната върху нас свърши": Нападателят е бил звезда по американски футбол, който бил дрогиран от своите съквартиранти в колежа, заради което изпаднал в параноя, заминал за Африка и там решил да стане член на "Ислямска нация". 

По данни на властите след сблъсъка шофьорът е слязъл от автомобила и с нож се е насочил към охраняващите. Тогава органите на реда са открили огън.

Нападателят на комплекса на американския Конгрес е 25-годишният Ноа Грийн от щата Индиана, съобщи американската телевизия Ен Би Си. 

Той бил привърженик на движението "Нация на исляма", което се застъпва за подобряване на положението на афроамериканците. Зад тази официална фасада обаче "Нация на исляма" проповядва и превъзходството на черната раса над бялата. 

Беше съобщено и че полицаят, който загина при нападението до американския Конгрес, е служил в полицията на Капитолия в продължение на 18 години.

Президентът Джо Байдън публикува изявление, в което подчертава, че заедно с първата дама Джил Байдън са съкрушени от новината за атаката, съобщи Би Би Си.

Джо Байдън е наредил и знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към загиналия полицай.

Смята се, че малко хора са били в сградата заради почивните дни около Великден.

Наскоро бяха свалени загражденията от външния периметър на Капитолия, но вътрешните останаха.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай