Кола-бомба уби десетки в Бейрут

Кола-бомба уби десетки в Бейрут | StandartNews.com

Бейрут. Мощна експлозия разтърси южните предградия на Бейрут, които са укрепление на ливанското шиитско движение "Хизбулла", свързано със сирийския режим, предаде АФП.

Най-малко 14 души са загинали, а над 200 са ранени, след като кола-бомба се взриви близо до централата на "Хизбулла" в Бейрут, съобщи Ройтерс, като се позова на говорител на армията.

Експлозията, която е станала между кварталите Бир ал Абед и Руейс, идва след малко повече от месец, след като кола-бомба в Южен Бейрут рани десетки хора.

Телевизионен канал на "Хизбулла" излъчи кадри, на които се виждат значителни щети по околните сгради и няколко горящи автомобила.

Най-малко пет сгради около мястото на взрива са силно пострадали, има затиснати хора, унищожени са множество автомобили. Дим от експлозията се вижда отдалеч в небето над Бейрут.

Кадри на телевизия "Ал Маядин" показаха горящи отломки и полуразрушени фасади в комплекса "Сайед ал Шухадаа". Това е и мястото, където често се събират членове и ръководители на "Хизбула", за да чуят видео обръщенията на лидера си Сайед Хасан Насрала.

Напрежението в Ливан бързо се показва покрай гражданската война в Сирия и намесата на "Хизбулла" на страната на Башар Асад.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай