Кения скърби 3 дни за жертвите

Кения скърби 3 дни за жертвите | StandartNews.com

Тридневен национален траур започна вчера в Кения за жертвите на атаката в мола в Найроби, при която загинаха десетки, съобщи Би Би Си.

Ден след приключването на драмата вчера кенийските сили за сигурност продължаваха да претърсват мола и да броят жертвите. Потвърденият брой на загиналите бе 67, между които шестима от кенийските сили за сигурност и петима бунтовници. Очакваше се обаче той да се увеличи, тъй като има и тела, които се намират под отломки, рухнали след пожар в мола, като между тях има и нападатели.

Днес представители на бунтовниците от "Аш Шабаб" обявиха, че са убили 137 заложници по време на тридневната атака. Информацията обаче не бе потвърдена от други източници.

Междувременно на международното летище "Джомо Кенията" в Найроби бе задържан 35-годишен британски гражданин, вероятно по подозрение в съучастие в атаката. Той бил спрян от властите, тъй като имал драскотини по лицето и се държал странно. Мъжът смятал да отлети с турски самолет от страната. По време на разпита той разказал, че драскотините получил при посещение в Сомалия. Данните за престоя му в Кения обаче били противоречиви. Той имал валиден паспорт и виза, но нямало данни да е влизал в Кения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай