Извънредно! Шок в Москва, има загинали

Каква е причината за поредния ужас по света

Извънредно! Шок в Москва, има загинали | StandartNews.com

Поне 8 души са загинали при експлозия в центъра на Москва, съобщиха руски официални лица.

Според властите пожар е избухнал в голям склад между 3 гари.

Пожарът е предшестван от мощна експлозия.

Огнената стихия е обхванала двуетажна тухлена сграда в неделя следобяд.

Складът на площад Комсомолская се намира близо до железопътните терминали в руската столица, които я свързват с други големи градове, Санкт Петербург, Казан и Владивосток.

Московският клон на Министерството на извънредните ситуации (Emercom) съобщи, че пожарът е причинил частичното срутване на тавана на сградата между двата етажа.

Над сто огнеборци и хеликоптер участват в гасенето.

Площта на пожара е била 2500 квадратни метра. Откритото горене в склада е ликвидирано в 22:03 часа. В 23:55 ч. пожарът е бил напълно потушен.

Следственият комитет на Русия, който наблюдава разследванията на потенциални големи престъпления, каза, че броят на жертвите на пожара все още се оценява. Държавната информационна агенция ТАСС по-рано съобщи за осем загинали, позовавайки се на източници за спешни случаи.

Като причина се сочи „нарушения на противопожарните стандарти“.

Увеличи се и броят на жертвите от друг инцидент в Русия. При срутването на сграда на руския остров Сахалин в резултат на газова експлозия са загинали общо десет души, двама са настанени за лечение в болници, а на други четирима е оказана медицинска помощ и са били освободени, предаде News.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай