Истина ли е? Какво ни чака с телефоните през зимата

Предупреждение за цяла Европа

Истина ли е? Какво ни чака с телефоните през зимата | StandartNews.com

Може би се задава нещо някога немислимо - мобилните телефони да замлъкнат в цяла Европа тази зима, ако прекъсванията на електрозахранването или налагането на лимити на потреблението или режим на тока извадят от строя части от мобилните мрежи.

Решението на Русия да спре доставките на газ през ключовия маршрут за доставка на Европа след конфликта в Украйна увеличи вероятността за недостиг на електроенергия. Във Франция ситуацията се влошава заради няколко атомни електроцентрали, затворени за ремонт.

Представители на телекомуникационната индустрия казват, че се страхуват, че тежката зима ще изправи европейската телекомуникационна инфраструктура пред изпитание, принуждавайки компаниите и правителствата да търсят начини да смекчат последиците.

Страните от Европейския съюз, включително Франция, Швеция и Германия, се опитват да гарантират, че комуникациите ще продължат да работят, дори ако прекъсванията на електрозахранването в крайна сметка изчерпят батериите, инсталирани на хилядите клетъчни антени.

Европа има близо половин милион телекомуникационни кули и мачти и повечето от тях имат резервни батерии, които могат да ги захранват около 30 минути.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай