Идеалната жена не съществува

Идеалната жена не съществува  | StandartNews.com

Има ли разлики във вкуса на мъжете според националността им? Да, при това разминаванията са сериозни, установи проучване, което търси пропорциите на перфектната жена в зависимост от територията, населявана от анкетираните мъже. Един от изводите е, че идеална жена няма - тя е такава само в определени граници.

Учените установили например, че никога няма да спечелите французина с много грим. Мъжете в страната на любовта предпочитат естествеността във всички възрасти. Те вярват, че жената може да остане стилна и изящна независимо на колко години е.

Стилът е първото, което търсят и шведите, но по възможност съчетан с типична скандинавска външност - бели, платинени коси, сини очи и високи скули. В близката им Дания също не излизат много от стереотипа си. Блондинките там са на голяма почит. Поляците не могат да бъдат преметнати обаче само с шик визия. Те държат на стройните и пропорционални тела, а също и на дългите коси. Сърбите също имат стриктни изисквания относно физиката - пълните устни, малко носле, големи сини очи и високи скули са част от най-важните критерии.

В далечна Австралия вървежни са фитнес девойките. Все пак голяма част от свободното си време хората там прекарват на плажовете. Малко по на Север малайзийците се влюбват в светлата кожа, която е характерна за азиатските народи. Миниатюрната фигура в съчетание с бледността превръщат момичетата в магнит. В Южна Корея също си падат по светлата кожа, но и по големите кръгли очи. Този стандарт доведе дотам, че сега всяко 10-о момиче прибягва до услугите на пластичните хирурзи.

Заради суровия дрескод иранските жени отделят най-много внимание на единствената открита част от тялото си - лицето. Главният признак на красота и сексуалност в Иран се смята неголямото дискретно носле, затова иранските жени поголовно си правят ринопластика.

Щатите са единствената държава, в която няма установен стандарт, може би заради мащабите й и етническите различия. Правилото е, че те харесват от всичко по много - стройните тела, високия ръст, големите гърди, плажния тен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай