Гърция цака неваксинираните. Как?

Страната планира да отмени COVID мерките за ваксинирани

Гърция цака неваксинираните. Как? | StandartNews.com

Гръцкото правителство се ориентира към постепенна отмяна на ограничителните мерки срещу COVID-19 до март, пише „Катимерини”, като се позовава на собствена информация. Според публикацията е вероятно дотогава да не останат никакви ограничения за ваксинираните, освен носенето на маска, което ще продължи по-дълго време.

Подобна тенденция се очертава в цяла Европа, коментира вестникът. Информациите, които е получил, показват, че на всички дискусии сред министрите на здравеопазването на страните членки на ЕС, които заседават в Лион, преобладава схващането, че отмяната на ограниченията е наложителна.

В непосредствено бъдеще се очаква в Гърция да бъде вдигнато ограничението върху максималния капацитет на заведенията или върху забраната за правостоящи клиенти, като според запознати източници обаче е малко вероятно двете мерки да бъдат отменени едновременно.

Все пак в началото на март не е изключено да няма нито едно ограничение в сила. За сигурно обаче се смята, че последната мярка, която ще наложи правителството, е забрана на карнавалите и тази година.

Отмяната на ограниченията обаче ще засегне ваксинираните, докато за неваксинираните ще са в сила всички мерки и преди всичко забраната за влизане в затворени обществени пространства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай