Французин в затвора заради насилие над котка

Французин в затвора заради насилие над котка | StandartNews.com

Париж. Французин ще лежи една година в затвора заради своето нехуманно отношение към животно. Той измъчвал шареното коте Оскар в пристанищния град Марсилия.

Младият французин и негови приятели минавали покрай котето на улицата. То било излязло от дома на стопанката си и станало жертва на недобросъвестните младежи, които записали с мобилните си телефони как го изтезават.

Котето било удряно в стената, подхвърляно, за да падне от високо и хвърляно в бодливи храсти. Именно кадрите, които бяха качени в интернет, спомогнали на съда да прати инициатора на гаврите в съда.

Котаракът е бил намерен в контейнер за боклук със счупена лапа и множество други травми. Той оживял, но му предстои операция, обяснява неговата стопанка. И уточни, че лекарите дават надежда за възстановяването на Оскар.

"Получих огромно количество съобщение в подкрепа на Оскар - от Франция, от Европа и други континенти. Звъняха ми хора от Квебек, Канада, от Германия, от Русия. Трогната съм!", обяснява собственичката на котарака.

"И аз не знам защо постъпих така. Не беше хубаво това, което сторих. Обещавам, че никога повече няма да правя така", обяснил злосторникът в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай