Човек на Зеленски с лоша новина за Путин

Какво каза съветникът на украинския президент Михайло Подоляк

Човек на Зеленски с лоша новина за Путин | StandartNews.com

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви, че взривът и пожарът на Керченския (Кримския) мост са конкретен израз на конфликта между руската Федерална служба за сигурност и частните военни компании, от една страна, и Министерството на отбраната и Генералния щаб на Русия, от друга, предаде Укринформ.

По думите му ставаме свидетели на началото на мащабни негативни процеси в Русия.

"Рязко спадна управляемостта на силовиците, започнаха големи конфликти сред руските спецслужби. Всички търсят виновни за военните поражения и искат да преформатират най-близкото обкръжение на Путин и да заемат други длъжности. Или да бъдат арестувани тези или онези генерали", твърди съветникът на Володимир Зеленски, предава България Он Еър.

Според Подоляк по всичко личи, че взривилият се камион се е качил на моста от руската страна, така че отговорите трябва да бъдат търсени именно в Русия. По думите му логистиката на експлозията, синхронизирането с ешелона с гориво и обемът на унищоженото пътно платно ясно сочат руска следа.

"Руската върхушка търси виновни за пораженията на фронта и ФСС и собствениците на частни военни компании водят кампания за уволняването на военното ръководство - министъра Сергей Шойгу и началника на генщаба Валерий Герасимов", заяви Михайло Подоляк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай