Бурите са нанесли трайни щети на британското крайбрежие

Бурите са нанесли трайни щети на британското крайбрежие | StandartNews.com

Лондон. Огромните бури и силни ветрове от изминалите седмици са нанесли непоправими щети на крайбрежието на Великобритания.

На някои места от крайбрежието лошото време е отнело пясъка от плажовете, за да разкрие древни гори, оставяйки на повърхността пънове на 6000-годишни дъбове.

Британската организация "Национален Тръст", която се грижи за голяма част от най-живописното крайбрежие на Великобритания, заяви, че бурите са причинили проблеми, които ще бъдат решавани с години. Налице са раздробени скали, ерозирали плажове, бурното море е нарушило защитата и пристанищата са повредени.

"Седем години ерозия само за два месеца. В резултат на тази загуба на брегова линия, ние трябва да действаме сега и да премахнем шезлонгите и сладоледените салони, за да запазим целостта на останалата част от строителството", коментира генералният мениджър на организацията в този район Джейн Сесил, предаде АФП.

На западното крайбрежие на Уелс, останките от дъбови дървета, датиращи от бронзовата епоха, са били разкрити след като пясъкът е бил отнет.

Експерти от 15 организации призоваха министър-председателя Дейвид Камерън да свика конференция с правителствени отдели и агенцията за околната среда, чийто първоначален коментар във връзка с наводненията е тежка критика и призив за въвеждането на мерки, които да предотвратят наводненията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай