Брюксел с ключова препоръка за Острова

Да пуснат обществения и работния транспорт

Брюксел с ключова препоръка за Острова | StandartNews.com

Европейската комисия препоръча днес наложената от държавите членки на ЕС забрана за пътуване до и от Великобритания заради новия щам на коронавируса да бъде отменена, за да се възобнови товарният трафик и пътуването от съществено значение, предаде "Ройтерс".

Препоръката ще бъде разгледана от посланиците на страните членки на ЕС по-късно днес. Съветва се несъществените пътувания до и от Обединеното кралство да бъдат прекратени, но да се допускат тези, които се прибират по домовете си, като те бъдат поставяни под карантина.

Комисията подчертава, че хората, завърнали се в родните си държави или по местожителство, трябва да предоставят отрицателен тест за коронавирус или да се самоизолират.

Транспортните работници трябва да бъдат изключени от забраната, когато пресичат границите. Здравните работници също трябва да могат свободно да пътуват без необходимостта от карантина, ако предоставят отрицателна проба в рамките на 72 часа преди заминаване.

Междувременно френски медии съобщават, цитирани от "Гардиън", че Франция се очаква да отвори границата си с Великобритания, но само за френски граждани и шофьори на товарни камиони. Всички трябва да са предоставили отрицателен PCR тест

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай