Британски министър подаде оставка заради конфликта в Газа

Британски министър подаде оставка заради конфликта в Газа | StandartNews.com

Лондон. Баронеса Варси, министър от британския Форин Офис, е подала оставка от правителството заявявайки, че неговата политика по отношение на кризата в Газа е "морално незащитима", предаде Би Би Си.

Министърът обяви в Twitter, че напуска с "дълбоко съжаление".

Лейди Варси, която е била преди това председател на Консервативната партия, стана първата жена министър-мюсюлманин в британско правителство, когато Дейвид Камерън встъпи в длъжност през 2010 година.

Тя е израснала в Дюсбъри, Западен Йоркшир, и е работила като адвокат, преди да влезе в политиката.

Лейди Варви бе понижена от кабинетна позиция до министерски пост във Форин офис през 2012 година. Тя бе направена министър по вероизповеданията и общностите в същото време.

Тя написа в Twitter във вторник: "С дълбоко съжаление тази сутрин писах на министър-председателя и подадох оставката си, тъй като вече не мога да поддържам политиката на правителството спрямо Газа".

Според лейди Варви политиката е "морално незащитима, не е в национален интерес на Великобритания и ще има дългосрочен ефект върху нашата репутация в международен план и в страната".

Тя също отбелязва "голямото безпокойство" в рамките на Министерството на външните работи над начина, по който са били взимани последните решения относно региона.

Баронеса Варси е първия западен министър, който подава оставка заради конфликта в Газа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай