Березовски променил завещанието си дни преди смъртта

Погребват руския олигарх в Лондон

Березовски променил завещанието си дни преди смъртта | StandartNews.com

Лондон. Малко преди смъртта си на 23 март руският олигарх Борис Березовски е променил своето завещание.

Това твърдят пред британския вестник „Таймс" двама източници, които са се запознали с документите.

Единият от източниците посочва, че новото завещание е било написано 9 дни преди смъртта на Березовски. По данни на изданието в документа се посочват петима изпълнители на последната воля на олигарха. Нито един от тях обаче не е пожелал да се заеме с администрирането на хаотичното му имущество.

Вместо тях съдът е назначил счетоводна компания, която ще действа в качеството на временен съдебен изпълнител.

Според източниците на „Таймс" имуществото на Березовски е оставено в „невъобразим хаос" и се е управлявало чрез мрежа от офшорни структури.

67-годишният Борис Березовски бе открит мъртъв от служители на своята охрана в имението си в околностите на Лондон на 23 март. Според официалните данни той е починал от задушаване.

Погребението на покойния руски олигарх Борис Березовски ще се състои в сряда, твърди източник, близък до семейството. Източникът не уточнява къде ще се проведе погребалната церемония, съобщи „Газета ру".

По-рано се планираше Березовски да бъде погребан на 6 май. Церемонията бе отложена, тъй като роднините на бизнесмена не искаха да присъстват журналисти.

Междувременно следователите, които разследват обстоятелствата около смъртта на Березовски, заявиха, че в близките месеци не трябва да се очакват някакви новини за хода на разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай