Байдън се намеси, какво обеща на Нетаняху

Подкрепата на моето правителство за сигурността на Израел е непоклатима

Байдън се намеси, какво обеща на Нетаняху | StandartNews.com

Съединените щати категорично осъждат ужасяващата атака на терористите от Хамас срещу Израел, заяви американският президент Джо Байдън, цитиран от Ройтерс.

От изявление на Байдън, публикувано на уебсайта на Белия дом, става ясно, че президентът на САЩ е провел телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху и го е уверил в готовността на Вашингтон да окаже всякаква подкрепа на израелското правителство и на народа на Израел.

Освен това Джо Байдън призова всички останали страни и организации, които са враждебно настроени срещу Израел, да не използват ситуацията, създала се вследствие на атаката на Хамас. 

Подкрепата на моето правителство за сигурността на Израел е непоклатима и неизменна, подчерта Байдън.

По-рано Белият дом съобщи, че президентът Байдън е бил информиран от съветниците си по въпросите на националната сигурност за "ужасните терористични атаки на Хамас" срещу Израел и че американският лидер следи ситуацията.

"Съединените щати категорично осъждат ужасните атаки на терористите от Хамас срещу Израел, които включват и нападения срещу цивилни", се казва в изявление на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви, че оглавяваното от него министерство ще гарантира, че Израел разполага с всичко, от което има нужда, за да отвърне на терористичното нападение и за да "защити цивилните от сляпото насилие и тероризма".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай