Байдън поиска милиарди срещу пандемията

От бъдещия му кабинет не искат повече отлагане

Байдън поиска милиарди срещу пандемията | StandartNews.com

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън призова Конгреса да осигури до края на годината спешно подпомагане в размер на милиарди долари във връзка с Ковид-19, заяви Джен Псаки, старши съветник на Байдън. "Не може да има повече отлагания", предупреди тя, цитирана от Асошиейтед прес.

"В моя Овален кабинет, mi casa (на испански "моят дом"), you casa", каза Байдън по време на кратка част от срещата с бъдещия си екип, която беше открита за медиите. "Надявам се да прекараме доста време заедно".

На пресконференция по-рано Пелоси заяви, че тя и Шумър ще обсъдят с Байдън "неотложността" на това вирусът да бъде победен.

Но изгледите пред отпускането на нова помощ във връзка с вируса през тази година остават несигурни. Пелоси заяви, че преговорите в четвъртък с лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл и ръководството на Републиканската партия не са довели до консенсус по въпроса за нов пакет от мерки за подпомагане.

Самият Байдън напредва бързо с попълването на правителството си и може да обяви номинациите си за някои висши длъжности в него още следващата седмица

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай