Баку засече разговори между терористи в Карабах

Обсъждат тежкото положение и големите загуби на арменската страна, ефективното използване на дронове от азербайджанците

Баку засече разговори между терористи в Карабах | StandartNews.com
  • Обсъждат тежкото положение и големите загуби на арменската страна, ефективното използване на дронове от азербайджанците

Службата за държавна сигурност (СДС) на Азербайджан е засякла разговори в радиоефира между терористи, свързани с Работническата партия на Кюрдистан (РПК) и участници във военните действия в Нагорни Карабах срещу въоръжените сили на Азербайджан. За това се казва в разпространено във вторник съобщение на отдела за връзки с обществеността на СДС, предаде агенция ТАСС.

„Службата за държавна сигурност засече разговори в радиоефира на участващи в бойните действия срещу Азербайджан в Карабах терористи, свързани с РПК”, се отбелязва в съобщението.

Според данните на СДС терористите „обсъждат тежкото положение и големите загуби на арменската страна, ефективното използване на дронове от азербайджанците, изразяват съжаление, че, подмамени от съобщенията на арменците, са пристигнали в региона”. В заявлението се твърди също, че Армения „активно използва в бойните действия срещу Азербайджан чуждестранни наемници, включително и членове на терористични кюрдски групировки, прехвърлени от Ирак и Сирия”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай