Американец уби 2 жени в кино

Американец уби  2 жени в кино | StandartNews.com

Ново жестоко убийство разтресе САЩ. 59-годишен американец застреля две жени (на 21 и 33 г.) и рани 9 души в киносалон в град Лафайет, предаде Ройтерс. Няколко часа след кървавата драма губернаторът на щата Луизиана - Боби Джиндъл, обяви, че властите са идентифицирали убиеца. Той се казва Джон Ръсел Хюсър, живял е в щата Алабама и от началото на юни взел под наем стая в мотел в Лафайет.

Според губернатора стрелецът паркирал колата си до изход на киносалона и смятал да избяга от мястото на престъплението. След като видял обаче служители на силите на реда, се върнал в киносалона и се самоубил. Полицията е претърсила стаята в мотела и колата на убиеца и в тях са открити перуки, очила и маски.

Нападението станало в четвъртък, малко преди 19,30 ч. местно време. В киното се излъчвала комедията Trainwreck, в салона е имало над 100 души. Нападателят произвел най-малко 13 изстрела с пистолет. Силите на реда уточниха, че Хюсър има криминално минало, "но изглежда от много отдавна". Властите установяват какви са били мотивите за стрелбата. Предполага се, че Хюсър е пил алкохол преди убийствата, но няма индикации да е употребил наркотици.

Стрелбата в Луизиана стана 3 г., след като Джеймс Холмс застреля 12 души и рани около 70, след като откри огън в претъпкано кино в предградие на Денвър, Колорадо. Наскоро той бе осъден по 165 обвинения в убийство, опит за убийство и др. Тази седмица трябва да стане ясно дали Холмс ще бъде екзекутиран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай