Агент 007 става борец срещу мините

Агент 007 става борец срещу мините | StandartNews.com

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун назначи Даниел Крейг за световен борец за ликвидиране на мините и взривните вещества. "Агент 007" от филмите за Джеймс Бонд ще изпълнява поставената му задача през следващите три години. Церемонията се проведе в главната квартира на ООН в Ню Йорк. Бан Ки Мун изрази надежда, че благодарение на популярността си актьорът ще привлече вниманието на международната общност към проблема с опасността от мините.

"Както Агент 007 Крейг притежава "лиценз за убиване". Днес ние му даваме "лиценз за спасяване на хората", каза представителят на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик.
В съобщението на сайта на ООН се отбелязва, че Даниел Крейг е първият световен борец на ООН по въпросите за минната опасност. Той ще трябва да разпространява информация за дейността на световната организация в тази област и да привлича политическа и финансова помощ за реализирането на целта. ООН планира актьорът да посети места, където експерти на световната организация обезвреждат мини. В момента програмата на ООН по разминиране действа в 30 страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай