13 души са в болница след взрив в Торино

13 души са в болница след взрив в Торино | StandartNews.com

Торино. 13 души са в болница след експолозия в жилищен блок в италианския град Торино. По всяка вероятност причината за произшествето е изтичане на газ.

 

Няма данни за жертви. Освен 13-те души, настанени в лечебните заведения, 12 са леко ранени и са получили на място необходимата медицинска помощ. Евакуирани са обитателите на 48 апартамента.

 

Сред настанените в болницата е едно дете с травма на главата и други две обгазени, чиято майка поради същата причина е в сериозно състояние. Възрастен мъж, останал наскоро вдовец, е с 20 процента обгаряния по тялото. В неговия апартамент е станал взривът.

 

Експлозията и последвалият от това пожар са били на приземен етаж на девететажна жилищна сграда и са засегнали съседната жилищна кооперация. Те се намират в покрайнините на Торино и са собственост на Териториалната жилищна агенция, която ги дава на нуждаещи се и по-малко заможни граждани.

 

Кметът на Торино Пиеро Фасино отиде на мястото на събитието и заяви, че общината веднага ще се заеме с възстановяването на пострадалите жилища и намиране на временен подслон за засегнатите от това хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай