Здраво порязаха "Левски" заради сблъсъците в Скопие. Но и комшиите

УЕФА започна разследване за провокации от трибуните на стадион “Георги Аспарухов”

Здраво порязаха "Левски" заради сблъсъците в Скопие. Но и комшиите | StandartNews.com

Дисциплинарната комисия към УЕФА потвърди наказанията, наложени на "Левски" след гостуването на "Шкупи" във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. 40 хиляди евро е глобата за "сините".

Клубът от западната ни съседка ще трябва да плати глоба в размер на 41 хиляди и 250 евро, 10 хиляди от които са за расистко поведение и още толкова за провокативно скандиране с обиден характер.

Очаква се още Европейската централа да затвори частично стадион "Георги Аспарухов" заради бомбичките на реванша в София. Ръководството на "сините" има и 30-дневен срок да се свърже със северномакедонците, за да възстанови щетите по стадион "Тодор Проески".

В същото време стана ясно, че "Левски" е спечелил 750 хиляди евро от успеха над "Шкупи" в Лигата на конференциите, предаде NOVA. Това е сумата, която със сигурност ще постъпи по сметката на "сините", независимо от представянето им в следващия кръг.

В петък УЕФА започна разследване за единствената, но може би и достатъчна глупост от фенове на трибуните на стадион “Георги Аспарухов” по време на мача “Левски” - “Шкупи” (1:0), пише "24 часа".

След може би най-изрядното възможно поведение на феновете при препълнен стадион и по време на напрежение между някои организации и ръководството, в 80-ата мин на реванша от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите сякаш от нищото от една зона в сектор “Б” към пистата полетяха няколко възпламеняващи се бомбички. Поредицата гърмежи, последвани от огнени кълбета над пистата, доведе до бурни освирквания от “сините” запалянковци в останалите сектори. А в самия сектор “Б” настана бой между свои - явно неодобряващи глупостта са атакували онези, хвърлили бомбичките. Намесиха се и стюарди, които изведоха някои крайни запалянковци от сектора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай