Защитен свидетел бута Дучето

Незаконно! Стоичков идва и сам се оттеглям, контрира Ангелов

Защитен свидетел бута Дучето | StandartNews.com

София. Един от най-пазените свидетели в България участва в пуч срещу шефа на "червения" фенклуб Димитър Ангелов - Дучето. Става въпрос за Иво Андонов - Буземеца, чието име нашумя покрай процеса срещу така наречената "Банда на чуковете". В качеството си на УС на фенклуба на ЦСКА той се е подписал под решение заедно с известните тартори от сектор "Г" Иво Савов, Жоро Кендев, Георги Георгиев - Тексаса и Емил Любенов - Луканката.

В протокола се отбелязва, че заради прегрешения Дучето е отстранен от поста си до свикване на Общо събрание на организацията на 10 септември. Петимата от УС на ЦСКА обвиняват Ангелов във взимане на пари от фирма, издържаща конкурентен клуб (б.а. "Литекс"), липса на отчетност, политическа агитация за определена партия. До 10 септември временен шеф става Кендев, като самият той е категоричен, че след тази дата твърдо излиза от ръководството. Същото ще сторят и другите подписани, съобщиха от фенклуба на ЦСКА. Целта е да се намери нова обединителна фигура в сектор "Г".

"Разбира се, че председател се избира само от Общото събрание, така че това решение на УС е незаконно. Но има съд. Аз изобщо не се интересувам, защото в деня, в който Христо Стоичков поеме ЦСКА, сам ще си тръгна. Стигат ми 14 години, нека идват нови момчета. По-интересно е, защо точно сега ме атакуват", сподели пред агенция Стандарт Нюз Дучето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай