Защо майката на златната Симона отказа да гледа грациите

Нямах сили, но вярвах до последно, призна Ани Дянкова

Защо майката на златната Симона отказа да гледа грациите | StandartNews.com

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели историческа първа олимпийска титла, слагайки край на доминацията на рускините. Водени от Симона Дянкова, грациите ни отвяха конкуренцията в Токио. Оказва се обаче, че Ани - майката на капитанката, не е гледала шампионските съчетания на момичетата. Тя сподели, че не е намерила сили за това, но до последно е вярвала в триумфа.

Дългогодишната треньорка на Дянкова - Филипа Филипова, заяви, че също е била сигурна в успеха и се гордее с представянето на своята възпитаничка.

"Вярвах до последно! Знаех, че е много, много трудно, но си имах надеждата. Знаете - тя умира последна. Не гледах обаче, не можех да гледам. Гледах конкуренцията, гледах всички останали, но специално нашите съчетания - не. Не е възможно, все пак трябва и да съм жива, да съм тук. И сега не ги изгледах, нямах сили. На квалификациите си ги върнах да гледам, сега - не. То вече няма значение, ние сме на върха. Аз ги знам", разказа Ани Дянкова пред bTV.

"Наистина не знам къде се намирам. Не мога да си събера мислите, не мога да си прочета изреченията. Голяма гордост е и, че беше знаменосец. Това е велико", допълни тя.

"Симона е докосната от Бога. Това е едно невероятно дете. Аз съм страшно горда с този успех. Знаете, че съм много близо до гимнастиката, тъй като съм международен съдия и пътувам по всички състезания. А със Симона сме вече 20 години. Тя е откритие на моята майка Мария Чиприянова, 8-годишна си я поех аз, та до 20, допреди да влезе в ансамбъла. Беше изключително диво, щуро и непредсказуемо дете. Нямаше нищо общо с този капитан, който е в момента. Тя се изгради с изключително силен характер, премина през страшни трудности. Безкрайно горда и щастлива съм и винаги съм вярвала в нея.", коментира Филипова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай