Далаверите в Барса шурнаха като фонтан

Компания получила близо милион евро за нещо което струва 8 пъти по-малко

Далаверите в Барса шурнаха като фонтан | StandartNews.com

Дни след масовите оставки в ръководството на Барселона се оказа, че финансови измами в клуба наистина е имало. В момента компанията Price Waterhouse Coopers (PWC) провежда вътрешен одит, засягащ мониторинга на социалните мрежи и по-конкретно сделката с фирмата I3 Ventures, за която се твърди, че е била наета от клуба с цел да се грижи за добрия имидж на президента Джосеп Мария Бартомеу, както и да петни авторитета на личности като Лионел Меси, съпругата му Антонела Рокуцо, Жерард Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Джосеп Гуардиола и Жоан Лапорта.
Каталунският вестник Sport публикува ексклузивно първите изводи от доклада на Price Waterhouse Coopers. Работата по него временно беше спряна заради пандемията от коронавирус, но предстои да бъдат разпитани още няколко лица.
Докладът разкрива, че от Барселона са платили на I3 Ventures изключително висока сума - 980 000 евро. Справка показва, че за подобни консултантски услуги компаниите обикновено таксуват клиентите си с между 120 000 и 150 000 евро. Въпросната сума е била разпределена в пет фактури от по 198 000 евро. Това е направено с цел всяка фактура да не надхвърля 200 000 евро и по този начин да не бъде разглеждана от контролна комисия. Договорите са били сключени с пет различни фирми, свързани с I3 Venture. Условията в тях са били идентични.
В доклада се подчертава, че I3 Venture има съмнителна репутация и е странно защо от Барселона са наели компания, базирана в Уругвай, а не някоя испанска, която може да предложи същите услуги на по-високо качество и по-изгодна цена. 
Разкритията на Sport идват на фона на скандалите в ръководството на Барселона от последните дни. В четвъртък шестима от директорите на клуба подадоха колективно своите оставки, а един от тях - вече бившият вицепрезидент Емили Русо, заяви, че около случая с мониторинга в социалните мрежи някой е присвоил средства от клубната каса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай