УЕФА изрита и "фенерите"

"Трабзонспор" поиска служебно Купата на Турция

УЕФА изрита и "фенерите" | StandartNews.com

Ново прекрояване на евротурнирите ще предприеме УЕФА. Турският гранд "Фенербахче" ще се сбогува с Лига Европа. Комшиите загубиха обжалването в Лозана срещу санкцията, която им бе наложена от централата в Нион.

УЕФА наказа за 2 години "фенерите" заради скандала с уредени мачове от турското първенство. "Синьо-жълтите" обаче веднага пуснаха жалба до Спортния арбитражен съд в Лозана. Така по административен път запазиха мястото си в Шампионската лига.

Там обаче се провалиха с гръм и трясък в баража срещу "Арсенал" - 1:3 в Истанбул и 0:2 в Лондон. Срещите бяха анулирани вчера. За сега обаче не е ясно кой ще заеме мястото на "Фенербахче" в групите на Лига Европа на жребия в петък. Жалбата на "Залцбург" срещу комшиите бе отхвърлена от магистратите в Лозана. Подобна каша имаше и при баражите за Лигата на богатите. "Металург" (Донецк) бе изритан, въпреки че отстрани ПАОК. Така гърците бяха върнати в турнира, където се предадоха трудно на "Шалке" - 1:1 в Германия и 2:3 в Солун. Решението в Лозана разбуни и Турция. "Трабзонспор" нададе вой да получи купата. "Черноморци" загубиха 0:1 на финала от "Фенербахче". "След като са нелегитимни в УЕФА, значи са навсякъде. "Фенербахче" да се оправят. Те си имат проблеми и не ни интересуват", изригна шефът на "Трабзонспор" Ибрахим Хаджиосманоглу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай