ЦСКА - "Левски" през три дни

Пак хаос с програмата, местят и "Лудогорец" - "Берое"

ЦСКА - "Левски" през три дни | StandartNews.com

ЦСКА - "Левски" ще сътворят уникална серия от три есенни дербита за по-малко от месец и вероятно общо 6 през сезона. Това се е случвало само през 1950 г., когато двата тима решават всички трофеи, включително и тази за Сталин. Отреди го жребият за Купата днес, който сблъска "червени" и "сини". Серията започва в събота за първенство. "Ще се опознаем", дяволито заяви членът на УС на ЦСКА Иво Котев. "Бием, защото сме "Левски", закани се техническият шеф на ""сините" Христо Йовов.

Но двата гранда се заеха заедно да решават поредния хаос около програмата заради единствения ни читав стадион. Те трябва да се срещнат за купата на 6 и 27 ноември. Полицията отказва да охранява битката на друго съоръжение извън "Васил "Левски". На 7 и 28 ноември обаче "Лудогорец" домакинства там за Лига Европа. Има подписан договор, а УЕФА мачове не мести. Така още от днес ЦСКА и "Левски" започнаха да уточняват нови дати в паузата заради баражите.
Националите не се класираха за тях, а и липсва обявена дата за контрола. Най-вероятно грандовете ще изиграят двата мача за Купата преди три дни - на 13 и 16 ноември. Ще има промени и на мачовете "Лудогорец" - "Берое", май за 14 и 17 ноември.

Всички алармираха още лятото, че програмата на шампионата е неизпълнима при класиране на 2 тима в групите и участие на националите на бараж, но никой не чу. Пак назрява и идеята за връщане на далеч по-интересния формат с по един мач в турнира за Купата.

Купа България
1/8-финали

"Созопол"/"Академик" (Св) - "Литекс"
"Черно море" - "Ботев" (Пд)
ЦСКА - "Левски"
"Локо" (Сф) - "Славия"
"Раковски" - "Добруджа"/"Оборище"
"Лудогорец" - "Берое"
"Локо" (Пд) - "Витоша"
"Монтана" - "Черноморец"

Заб.: Първите срещи са на 6 ноември, а реваншите на 27-и, но тепърва предстоят размествания. Мачът на "Лудогорец" ще бъде отложен заради участието на тима в Лига Европа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай