ЦСКА София излезе на върха

В 70-ата минута гостите получиха правото да изпълни дузпа

ЦСКА София излезе на върха | StandartNews.com

ЦСКА София победи Ботев (Пловдив) с 1:0 като гост в отложен мач от 5-ия кръг на  футболната efbet Лига. Единственото попадение в срещата реализира Дюкенс Назон в 72-рата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Джеймс Ето‘о срещу Марселино. С успеха играчите на Саша Илич събраха актив от 31 точки и излязоха временно на върха в класирането, изпреварвайки Лудогорец и ЦСКА 1948. Ботев пък регистрира девето поражение през сезона и остава на 10-ата позиция в подреждането с 13 точки в актива си.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата и първият опит за удар дойде в 14-ата минута, когато Жеферсон от състава на ЦСКА стреля с левия крак извън наказателното поле, но топката мина встрани от вратата на Ботев. 

Минута след това „канарчетата“ отговориха с изстрел на Току, който се пребори с двама бранители на „червените“ след центриране на Конате отляво и шутира от малък ъгъл, но неточно.

В 30-ата минута играчите на Желко Копич пропуснаха чисто голово положение. Защитата на „канарчетата“ се справи след корнер за ЦСКА и домакините разгърнаха бърза контраатака, при която Реда Рабей бе изведен очи в очи с Бусато, но бразилският страж на „червените“ изби с крак завършващия удар на Рабей.

Минута след това „жълто-черните“ отново пропиляха отличен шанс. След бързо изпълнение на пряк свободен удар Па Конате центрира от левия фланг в наказателното поле, защитата на ЦСКА не се справи в опита да изчисти и топката падна на крака на Джеймс Ето‘о, който стреля силно от около 10 метра, но уцели тялото на Бусато и попадение не падна.

До края на полувремето Ботев имаше още няколко шанса пред вратата на гостите от София, но Емануел Току и Елвис Ману се засуетиха и не успяха да нанесат точни завършващи удари, а Реда Рабей уцели греда директно от корнер. Така почивката дойде при нулево равенство.

Пет минути след подновяването на играта ЦСКА създаде най-опасното си положение от началото на срещата. Влезлият като резерва на почивката на мястото на Жираир Шагоян Дюкенс Назон се освободи от трима противникови играчи отдясно и стреля по диагонала от границата на наказателното поле, но ударът му мина встрани от целта.

В 70-ата минута гостите получиха правото да изпълни дузпа. Джеймс Ето‘о изгуби топката в собствената половина, „червените“ разиграха по десния фланг и именно Ето‘о закъсня при единоборство с Марселино и го фаулира в наказателното поле. Главният съдия Ивайло Стоянов отсъди 11-метров наказателен удар, а зад топката застана Дюкенс Назон, който не сбърка, за да даде аванс на тима, воден от Саша Илич.

До края на мача Ботев опита да стигне до равенството, но не съумя да намери път към вратата на Густаво Бусато и така ЦСКА София се поздрави с крайния успех, с който „червените“ излязоха временно на върха в класирането. 

Източник: БНР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай