Трудна вечер в UK! Американците измъчиха любимците им

Англия продължава да няма победа над САЩ

Трудна вечер в UK! Американците измъчиха любимците им | StandartNews.com

Англия и САЩ завършиха 0:0 във втори мач от групата си на Мондиала. Америсканците отново се оказаха много труден съперник за Трите лъва и дори можеха да стигнат и до победата.

Англия сътвори почти всичко необходимо, за да поведе в резултата с настъпването на осмата минута.

Но шутът на Хари Кейн беше блокиран в сюблимния миг от перфектно застаналия Уокър Цимерман.

Натискът на британците продължи и Хари Кейн опит да повтори гола на колегата си Ричарлисон от вчерашния ден, но неуспешно.

Символичните гости съжаляваха горчиво, че не водят в резултата малко преди да бъдат регистрирани 30 минути футбол на стадион "Ал Байт"

ГРЕДА НА ПУЛИШИЧ!! Положенията в актива на САЩ продължаваха да се трупат, а освободените офанзивни действия на "янките" отново доведоха до заплаха за Пикфорд. 

Нова американска атака прикова вниманието в 41-ата, когато Тимъти Уеа чукна триково с пета за Сержиньо Дест. Фланговият бранител напредна скоростно и реши да завършва сам. На точната позиция се оказа Хари Магуайър, предотвратил далеч по-голяма опасност за "Трите лъва".

В края на полувремето Маунт пропусна изгодна възможност за британците.

През втората част английският национален отбор едва оцеля в рамките на няколко поредни корнера. При тях Пулишич винаги центрираше максимално опасно, но над всички винаги се оказваше Хари Магуайър, който чистеше с глава..

В добавеното време на мача Хари Кейн дочака головото положение пред себе си. Капитанът на Англия стартира навреме и отигра с глава центриране от фаул. В насочването му обаче липсваше най-важното - точността.

Така Англия все пак е с комфортните 4 точки до момента, сокато Щатите са с 2 и ще играят мач на кръв срещу Иран в третия кръг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай