Страхотен ЦСКА смачка Локо Пд! Крушарски да почерпи

Изумителни пропуски на червените все пак спасиха домакините от разгром

Страхотен ЦСКА смачка Локо Пд! Крушарски да почерпи | StandartNews.com

Страхотен ЦСКА изигра най-силния си мач до момента през сезона и победи като гост водача в класирането Локомотив Пд с 2:0. Домакините трябва да почерпят, че паднаха с този почетен резултат, защото армейците направиха изумителни пропуски в хода на целия мач.

Въпреки активността си в края на двубоя, черно -.белите не стигнаха дори до почетно попадение.

Още от първата минута на двубоя ЦСКА взе инициативата.

Натискът на "червените" се засилваше, а високата преса даде резултат четвърт час след началото, когато защитник на Локомотив сбърка, а топката се озова в краката на Естрада в наказателното поле. Еквадорецът нанесе силен шут по диагонала, но кълбото премина встрани от гредата.

В 20-та минута - 0:1! Доминацията на ЦСКА продължаваше с пълна сила, а лидерът в класирането едва минаваше центъра. Това логично даде резултат в средата на първото полувреме. Кареасо открадна топката в центъра и пусна към Линдсет, който мигновенно изведе Естрада сам срещу Хоркаш, а еквадорецът произа мрежата на "смърфовете" с мощна тупалка от воле с левия крак!

Шест минути по-късно - ГРЕДА! ЦСКА може бързо да удвои преднината си. Естрада получи нов пас от дълбочина и опита технично да прехвърли Хоркаш. Топката обаче се удари в напречната греда и се върна в ръцете на вратаря.

Цяло чудо е, че ЦСКА не поведе с 2:0 в 31-вата минута. Хайнц изпълни пряк свободен удар, с който изведе Назон сам срещу Хоркаш, но хаитянинът стреля в обсега на вратаря!

Но в 39-та минута нямаше прошка! Страхотната игра на ЦСКА се увенча с втори гол 5 минути преди почивката. Естрада притисна Али на дясното крило, открадна му топката, навлезе в полето на пловдивчани и подаде към непокрития Назон, който хладнокръвно прониза Хоркаш за втори път!

А в добавеното време Назон пропусна и дузпа! Поне на почивката Локомотив Пд трябваше да черпят, че губят с пасив само от два гола.

В 62-та минута Назон отново вкара, но този път засадата спаси клетите домакини.

Четвърт час преди края Назон отново получи възможност да стреля към вратата на Локомотив, но и този път Хоркаш излезе победител.

Домакините все пак показаха известна активност в последната част на двубоя.А и ЦСКА направи две принудителни смени след контузии на Кареасо и Естрада.

В края ЦСКА видимо намали темпото, от което дойде и по-голямата активност на пловдивчани. Пета поредна победа на ЦСКА при Нестор ел Маестро и трето място в класирането, вече само на 5 точки и мач по-малко от смазания тази вечер Локомотив Пд.

А президентът на пловдивчани Христо Крушарски да почерпи за почетната загуба, вместо да ни залива с опити за остроумни  шеги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай