ЦСКА направи огромен подарък на Левски

Сините спечелиха Вечното дерби с 2:0

ЦСКА направи огромен подарък на Левски | StandartNews.com

Левски най-накрая успя да спечели Вечното дерби с ЦСКА след 10 неуспешни опита. Последният им мач бе на 6 март и завърши без гол. Сините спечелиха с 2:0, като късметът бе на страната на тима на Стоилов. Това е и първа загуба на ЦСКА през сезона, която я сваля на трето място в първенството, а сините изкачва на осмо..

Първата сериозна опасност бе в 10-ата минута, когато Уелтон проби хубаво отляво, след което намери Попов, а той технично изведе Роналдо сам срещу Бусато. Вратарят обаче показа страхотен рефлекс и спаси своя тим.

Натискът на "сините" продължи, но без успех, а при първата си контраатака в 17-ата минута феновете в Сектор "В" и "Г" избухнаха в радост. Топката влезе в мрежата на Левки след автогол на Пламен Андреев.

Две минути по-късно попадението бе отменено поради засада на Туфегджич.

В 28-ата минута гредата спаси Левски след силен удар на Джонатан Линдсет от 18 метра. Той засече избита от защитата топка след центриран на Вион.

При следващата атака Роналдо пропусна отново да даде преднина на играчите в синьо, след като не успя да засече на два метра от празната врата подаване на Уелтон.

В 34-ата минута Бусато отново бе много съобразителен и пресече подаване на Миланов в наказателното поле.

Но през първото полувреме ЦСКА могат да съжаляват много повече, въпреки по-активната игра на Левски в по-голямата чмаст от полувремето.

През второто полувреме играта се понакъса, зачестиха грешкитке и на двата отбора. За капак и в 62-та минута играта бе спряна заради пиротехническо шоу от публиката на Левски в сектор Б. В 68-та минута Бусато отрази фаул на Миланов, веднага след това ЦСКА не успя в много остра контраатака.

Мачът отново се раздвижи. Левски поведе! В 77-та минута героят от финала за Купата Илиян Сефанов и се възползва от късмета си при бъркотия в наказателното поле на червените - 1:0.

Последва втори удар на сините! Светкавична контраатака на бързите нападатели на сините доведе чрез Роналдо до 2:0.

До края тимът на ЦСКА не можа да намери адекватен отговор, а и Иван Турицов получи червен картон. След финала за Купата на България, това пък е втора поредна загуба на ЦСКА от вечния съперник.

Лош резултат и за новия треньор на ЦСКА Саша Илич, след добрите игри до момента в шампионата.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай