Ще осуети ли Ковид зимните олимпийски игри в Пекин

Тe сa през февруари 2022 г.

Ще осуети ли Ковид зимните олимпийски игри в Пекин | StandartNews.com

Зимните олимпийски игри в Пекин не са заплашени от отлагане заради COVID-19, съобщи ръководителят на координационната комисия по подготовката на Игрите Хуан Антонио Самаранч-младши.

"Много пъти съм казвал, че през последните две години не само спортът и олимпийското движение, но и целият свят се научиха да живеят в постоянно променящи се условия, така че е необходимо бързо да се адаптирате към тях. Можем да направим тези игри в Пекин. Имаме много силен екип, разполагаме с всички ресурси, за да се справим с всички предизвикателства, свързани с коронавируса. Ние сме готови на всичко", добави той.

Международният олимпийски комитет (МОК) заяви, че уважава решението на правителството на САЩ за дипломатически бойкот на зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

"Ние винаги молим за възможно най-голямо уважение и най-малко възможна намеса от страна на политическия свят. Трябва да сме внимателни към подобни ситуации и да уважаваме политическите решения, взети от политиците по света, независимо дали става дума за САЩ или друга държава. Можем само да кажем, че сме много щастливи, че най-добрите спортисти в света ще живеят в атмосфера на мир и приятелство в олимпийското село не само след 55 дни, но и след това, коментира Хуан Антонио Самаранч-младши.

От САЩ заявиха, че представители на тяхното правителство няма да присъстват на Игрите в знак на протест срещу нарушаването на човешките права в Китай. Канада и Нова Зеландия също възнамеряват да не изпращат свои дипломати в азиатската държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай