Самбистите и БОК скочиха на съдиите (ОБЗОР)

Самбистите и БОК скочиха на съдиите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Порязаха ни и в бокса, останахме без медали

Българска федерация самбо и БОК ще изпратят официална жалба до Изпълкома на Международната федерация във връзка с некоректното и пристрастно съдийство на европейските игри в Баку. Решението бе взето след разговор между президента на родната централа по самбо Румен Стоилов и генералният секретар на олимпийския ни комитет Белчо Горанов. Протестът визира най-вече съдийството на мач за бронза на Мартин Иванов и отказа на главния рефер от Русия да уважи контестацията на Стоилов. Ако жалбата не бъде уважена от световната централа, ще бъде сезиран Международният спортен арбитраж в Лозана.
Съдийски тесли имаше и в бокса. Вчера от надпреварата в Баку отпаднаха и последните наши състезатели. Така останахме без медали и в този спорт. В кат. до 60 кг Елиан Димитров падна от азера Алберт Селимов с 0:3 съдийски гласа. А световната шампионка Станимира Петрова (54) бе спряна от азерката Анна Алимарданова с 0:3.

"Няма някой, от когото да не съм доволен. Очаквах да се представим по-добре и да вземем отличия. Но както руснаците казват "украли нам" - в срещите с домакините на Даниел Асенов, на Елиан Димитров. Много е трудно да се обясни на момчетата, че са победили, но не им дават успеха. Наградният фонд за състезателите тук в бокса е много голям. 100 000 долара дават на първия от федерацията и 50 000 от олимпийския им комитет", сподели треньорът на боксьорите ни Михаил Таков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай