Съд може да отмени Гран При на Индия

Съд може да отмени Гран При на Индия | StandartNews.com

Ню Делхи. Върховният съд на Индия ще разгледа петиция в петък, което иска отмяната на състезанието от календара на Формула 1. Петицията е подадена на основание, че организаторите не са платили данъци за предишно събитие, предаде Би Би Си

Въпреки това, организаторите на състезанието казват, че състезанието ще се състои, независимо от решението на съда.

Съдът ще разгледа подадена в четвъртък жалба, според която организаторите все още не са изплатили прилежащите данъци за провеждането на миналогодишното състезание.

Решението трябва да бъде взето в петък, когато на пистата край Ню Делхи ще се проведат първите две свободни тренировки. "Готови сме да изпълним решението на съда, каквото и да е то", заяви говорител на Jaypee Sports International Limited, собственик на пистата.

Върховният съд на Индия има изключителни правомощия и преди две години наложи запор над 25% от приходите от билети на организаторите, докато бъъдат изчистени тогавашните им данъчни задължения.

Неделното състезание може да реши окончателно титлата във Формула 1. Лидерът във временното класиране Себастиан Фетел има нужда от място сред първите пет на финала, за да стане четирикратен световен шампион.

Гран при на Индия дебютира в спорта през 2011 г., но нейното бъдеще остава несигурно след отпадането й от календара за следващия сезон. Организаторите вече заявиха, че ще се борят за връщането си през 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай