Рууни удари рекорда на сър Боби Чарлтън

Рууни удари рекорда  на сър Боби Чарлтън | StandartNews.com

Голямата звезда на английския футбол за последните 10 години Уейн Рууни стана голмайстор номер едно на "трите лъва" и счупи 45-годишния рекорд на сър Боби Чарлтън. Победата с 2:0 над Швейцария се превърна с истински празник, а нападателят на "Ман Юн" влезе в историята, след като заби второто попадение от дузпа в 84-та минута.

Юношата на "Евертън" вече има 50 гола на сметката си. 29-годишният ас на "червените дяволи" държа възпламеняваща реч в съблекалнята след историческия мач. "Искам да благодаря на всички ви. Играчи, треньори и персонал, с които работя толкова дълго. Това е огромен момент за мен и цялото ми семейство. Надявам се, че за тима и за мен има още много пред нас, заедно можем да постигнем много. Надявам се Хари Кейн, Рос Баркли и Рахийм Стърлинг да ме настигнат и даже да ме надминат", заяви Рууни пред съотборниците си.

Някои от най-големите футболисти на Острова не подминаха събитието и засипаха 29-годишният нападател с хвалебствия. "Имах честта да играя с Уейн и за мен той е най-великия английски футболист за всички времена. Виждал съм го да прави неща с топката, които не съм срещал никога преди. Победител и лидер. Горд съм да го гледам с капитанската лента", написа Джон Тери в "Инстаграм". "Поздравления за Уейн Рууни, че успя там, където много други се провалиха", изчетка го Гари Линекер, който е трети във вечната ранглиста с 48 попадения. От Футболната асоциация са подготвили специални тържества по време на следващото домакинство срещу Естония на 9 октомври.

Досегашният голмайстор номер едно Боби Чарлтън ще подари специална златна обувка на новия рекордьор. Вечерта се оказа паметна и за още един човек - Ромео Бекъм, който е син на звездата от близкото минало Дейвид. Вторият син на легендарната седмица на "червените дяволи" влезе в ролята на талисман и съпроводи именно Рууни преди началото на двубоя. "Това беше още един подарък за 13-ия му рожден ден. Използвах връзките си във Футболната асоциация и той е страшно развълнуван", призна гордият татко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай