Рестартират Бундеслигата на 15 май

Ангела Меркел обявява новите мерки утре

Рестартират Бундеслигата на 15 май | StandartNews.com

Германското футболно първенство ще бъде подновено още идната седмица, съобщи Ройтерс, като се позовава на информация от свои източници. Това би трябвало да се случи на 15 май, вероятно с традиционния един петъчен двубой.

Официално всичко ще стане ясно утре, когато канцлерът Ангела Меркел ще обяви следващия етап от отпускане на мерките в страната. Това ще бъде първият значим шампионат, който ще рестартира.

Футболистите от Бундеслигата тренират от доста време насам при строги мерки за безопасност, а вчера пълноценни групови занимания започна последният в класирането Падерборн.

Вече по веднъж за коронавирус бяха тествани всички футболисти и спортно-технически персонал на 36-те клуба от двете Бундеслиги – общо 1724 души. Резултатите са повече от добри – само 10 заразени, като според New York Times повечето от тях нямат симптоми. Те са изолирани и ще прекарат 14-дневна карантина. Имена не се разкриват, но се знае, че трима от тях са от Кьолн – двама футболисти и един физиотерапевт.

Вече в ход са вторите тестове за Covid-19, като от Кьолн и Падерборн съобщиха, че при тях няма регистрирани нови случаи на заразени.

Със сигурност мачовете ще са без публика. До края на сезона в елита остават 9 кръга, както и три срещи в турнира на Купата на Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай