Решава се шампионът! Битката е голяма

Тази вечер предстоят доста футболни емоции

Решава се шампионът! Битката е голяма | StandartNews.com

Тази вечер ще получим отговор на въпроса кой ще е шампион на България по футбол. Сега ситуацията е различна, а за първи път от години нещата са дори драматични. Чака ни вълнуващ последен кръг в плейофната фаза с три мача, два от които ще решат съдбата на титлата.

Ще разберем и кой ще иде на бараж срещу Арда в събота, за да спечели последната квота за Европа. Всичко това - довечера след 18:45 ч, когато започва да се разплита тройният възел на върха.

Последните месеци именно поради оспорваните битки, вдигнаха и зрителския интерес към българския шампионат - също факт, който отдавна бе забравен.

ЦСКА е 15 години без титла

В класирането води Лудогорец с 82 точки, а ЦСКА следва с 81. Сметките не са сложни. Победа прави шампион за 12-и пореден път тима от Разград. Негов неуспех да спечели трите точки във Варна, гарниран с победа на "червените" във вечното дерби, коронясва ЦСКА за първи път от 15 години.

Ако точките се изравнят - при загуба на Лудогорец и равенство на "Васил Левски", титлата пак отива при действайщия шампион, койти има по-добър баланс в преките мачове през сезона с ЦСКА.

Битката за бронза

В същото време Левски преследва третото място, но фаворит за него е ЦСКА 1948. Точките са 63 срещу 61 в полза на тима, които играе домакинствата си в Бистрица. Той има и наглед по-лека задача, тъй като приема Локо (Пд), който видимо не е крайно мотивиран в последните дни, след като няма и теоретичен шанс за Европа.

Тази вечер на "Васил Левски" за Вечното дерби се очакват около 30 000 зрители. Остава обаче една позабравена емоция. В мач номер едно на страната да се решава титлата между червени и сини. Сега тази драма от годините не е налице, защото тя може да отиде само при ЦСКА..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай