Реал чака Меси. Гони го голяма прокоба

Аржентинецът вече 8 мача е без гол срещу "белия балет"

Реал чака Меси. Гони го голяма прокоба | StandartNews.com

Преди няколко дни, когато спомена пътуването до Мадрид за реванша от осминафиналите на ШЛ, Маурисио Почетино говори за „сценичен страх“ на „Бернабеу“.

Тази фраза от дълги години е станала популярна за описанието на всеки гостуващ отбор, който пристига на стадиона на Реал. Тук Кралския клуб многократно е успявал да обърне наглед невъзможни европейски сблъсъци – от 0:3 до 6:1 срещу Андерлехт през 1984-а, от 1:5 до 4:0 срещу Мьонхенгладбах през 1985 г., от 1:3 до 5:1 срещу Интер през 1986, отбелязва gol.bg.

Тази вечер Реал приема ПСЖ, който също не е печелил в испанската столица от 1994 г. насам.

Но има един коз - Лионел Меси. Меси има великолепна статистика на "Сантяго Берналбеу". 12 победи, 3 равенства и 7 загуби от 22 мача.

Но! С течение на времето обаче изобилието от голове започна да пресъхва. Лео няма гол срещу Реал на „Бернабеу“, откакто бе точен от дузпа на 23 декември 2017-а . В следващите си 4 посещения тук той не успя да се разпише, а общо серията му без гол срещу големия съперник продължава 8 мача. Дали еуфорията от предишните гастроли тук вече не е заменена със зараждаща се прокоба?

Аржентинецът досега има само едно гостуване на „Бернабеу“ в мач на ниво Шампионска лига. То е на полуфиналите през 2011 година, когато вкара 2 гола и тласна своите към финала (1:1 на реванша). Дали ще успее да го направи отново? Едно е сигурно – историята е показала, че това е едно от любимите му предизвикателства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай