Разясниха нови детайли за инцидента с Шумахер

Разясниха нови детайли за инцидента с Шумахер | StandartNews.com

Албервил. Детайли от злополучното падане на 29 декември на световния шампион Михаел Шумахер бяха представени днес на пресконференция в съдебната палата на Албервил от прокурора Патрик Куинси.

От инцидента до днес 7-кратният световен шампион във Формула 1 лежи в кома в болницата в Гренобъл.

Той заяви, че екип от специалисти прави опити да реконструира до най-малки детайли инцидента в Мерибел. Куинси каза, че филмът от камерата монтирана на каската на Шумахер е с продължителност около 2 минути и ще бъде анализиран кадър по кадър.

„Шумахер е излязъл на 8 метра встрани от пистата преди да си удари главата върху скала, а след това се е влачил по снега в продължение на 9 метра. Камерата е предадена на специалист и само той може да обяви анализа на видеото. Трудно е да се определи от нея скоростта на Шумахер, но тя е приемлива. Записът е с продължителност 2 минути и не показва напълно ситуацията. В момента видеото се разглежда кадър по кадър. От видеото личи, че преди инцидента Шумахер има нормално поведение на скиор", допълни прокурорът.

„За момента няма потвърждение от разпитаните свидетели или от записа на камерата, че Шумахер е напуснал пистата, за да помогне на приятел. Не може да има претенции към сигурността на пистата, тъй като всичко е било според установените правила. Не мога да коментирам дали Михаел Шумахер е бил непредпазлив при карането си. Не е открит дефект на ските, които са били почти нови. За момента не мога да кажа дали ще бъде повдигнато обвинение към операторите на пистата или към някой друг", обясни Куинси.

След зададените въпроси и отговори няколко неща се изясниха:

- Инцидентът е станал на 3 до 6 метра извън маркираните писти.

- Скоростта, с която е карал Шумахер е била нормална

- Ските на Шумахер са били в отлично състояние

- Шумахер се опитал да стане след удара на каската си в камък покрит със сняг

- При инцидента няма намеса на друг скиор

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай