Разкритието! Кой сега е президент на БФС

Кога ще се определи датата за нов Конгрес

Разкритието! Кой сега е президент на БФС | StandartNews.com

Кога ще бъде датата за така чакания нов Конгрес на БФС?

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще проведе извънредно заседание в сряда, 6 декември, от 13:00 часа. Спортната новина бе съобщена на официалния сайт на БФС. На заседанието трябва де се насрочи дата за провеждане на извънреден Конгрес през 2024-а.


През миналата седмица Борислав Михайлов събра Изпълкома на БФС, за да депозира оставката си. Тя ще бъде гласувана от делегатите на следващ Конгрес. Дотогава той ще бъде президент в оставка, а неговите функции ще се изпълняват от Михаил Касабов.

По-рано се появиха информации, че Михайлов е издал пълномощно на Касабов за президентския пост, вместо да се чака вписването му в Търговския регистър, за да не се бави процеса по насрочването на нов Конгрес. Предполага се, че датата за Конгреса ще бъде 15 март, но това ще се потвърди в сряда след заседанието.

Преди седмица заседанието на Изпълкома се проведе при засилени мерки за сигурност, като пред сградата на БФС в Бояна бяха позиционирани органи на реда, както и водни оръдия. Мерките са заради евентуални нови протести срещу БФС и Борислав Михайлов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай