Пулев: Победих за България и за нашата гордост

Пулев: Победих за България и за нашата гордост | StandartNews.com

Шверин. Победих „за България и за нашата гордост". Това каза шампионът Кубрат Пулев минути след мача с Тони Томпсън, което е и най-голямата победа в кариерата му до този момент.

Кобрата не пропусна да благодари на всички, които са го подкрепили и да им каже, че „българите сме номер 1". Пулев призна, че амбициите му не свършват тук и ще се готви здраво за мача за световната титла, в който най-вероятно ще срещне Владимир Кличко.

„Искам да благодаря на цялата публика в България, на публиката в залата, защото имаше критични рундове, в които умората и опитът на противника ми, така силите бяха изравнени. Първите рундове даже бяха малко за него, но те ми даваха кураж и искам да благодаря. Да знаят, че българите сме номер 1. Всичко това е за България и за нашата гордост", заяви Кобрата пред „Диема".

„Опита се да ме притисне, да направи неговата близка дистанция, при която се чувства най-комфортно, но не му позволих. Изчаках моя момент, защото виждате, че не може да се рискува. Ударите и ръкавиците са много малко и една аркада може да развали мача. Не можеше да се рискува. Още веднъж искам да благодаря на българите, че ме подкрепяха".

„Не мога да кажа, че бях замаян, но всеки един удар много разсейва и разконцентрира. Така направихме стратегията, че максимално да не получавам удари, а да пласирам от всякакви ъгли", допълни той.

„Искам да поздравя Петър Лесов и да кажа, че се гордея с него. Той също е помогнал много за моето израстване. Благодарен съм на българските треньори", призна Кобрата.

„Чакам мача на 5 октомври, за да видим кой ще победи между Кличко и Поветкин. Предполагам, че Кличко ще победи. На мен това не ми е върховата форма, вярвам, че мога много повече. Бях стегнат, защото 10 месеца не бях играл. Това си изигра роля, но за мача за световната титла ще тренирам добре и с божията помощ и с българската подкрепа зад мен дано направим фурор", завърши Пулев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай